Ir daži pārtikas produkti, kurus labāk negatavot uz čuguna pannas.
Čuguna panna spēcīgi uzsūc ēdiena smakas. Tā arī var kalpot visu mūžu. Tomēr ir daži ēdieni, kurus labāk uz tās negatavot.
Zivis
Tas ir daudzu cilvēku iecienīts ēdiens. Tunča steiki ir lieliski piemēroti cepšanai, un tie var izturēt lielu karstumu. Tomēr maigas zivis, piemēram, plekste un pat lasis, visticamāk, pielips pie pannas. Pēc gatavošanas panna būs rūpīgi jātīra.
Pretējā gadījumā nākamais ēdiens var iegūt zivju garšu.
Olas
Čuguna panna ir neticami poraina, tāpēc olas ir vissliktākais, ko uz tās var gatavot. Tās, visticamāk, pagatavosies nevienmērīgi, un jūs, visticamāk, pavadīsiet visu rītu, nokasot olu paliekas no pannas dibena.
Deserti
Lai gan liela panna izskatās ideāli piemērota augļu pīrāga vai biezpiena kastroļa pagatavošanai, ir svarīgi pārliecināties, ka tā ir rūpīgi iztīrīta no iepriekšējā ēdiena. Tikai tad to var izmantot deserta pagatavošanai.
Lasi vēl: Nekad vēl nebūsiet redzējuši tik apjomīgu “Naudas koku”: kā pareizi rūpēties par šo istabas augu
Skābi ēdieni
Čuguna pannas un skābi ēdieni nav savienojami. Gatavojot tomātu mērci, vīnā sautētu gaļu, jāņem nerūsējošā tērauda trauki.
Eksperti brīdina, ka skābi produkti ķīmiski reaģē ar čugunu, kā rezultātā jūsu ēdiens var iegūt nepatīkamu garšu.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti skaidro, kāpēc tieši franču buldogi šobrīd ir populārākā šķirne pasaulē, neskatoties uz “grūtībām”by Laura Andersone
- Kur gan pazudusi izcilā aktrise Mirdza Martinsone – viņa atklāj, kas liek viņai skumtby Sandra Vīgante
- Ir noskaidrots, kurām automašīnām tehnisko apskati vajadzēs veikt retāk nekā citāmby Sandra Vīgante